2010. június 15., kedd

Generation Rules


Generation Rules


művészek/artists: Balla Vivienne, Fejér János

megnyitó/vernissage: 2010. június 17., csütörtök, 19.00 óra

megnyitja/opening speech: Fabricius Gábor

Campari-spricc akció

megtekinthető/on view: 2010.június 18 – július 12.

helyszín/location: Polis Caffe Culturale - hybrid art&cafe
1088. Budapest Bródy Sándor u. 8.

A kiállításról/about the exhibition:

A Polis Caffe Culturale – hybrid art&cafe a kultúrapártolás és a fiatal tehetségek segítésének részeként bemutatkozási lehetőséget biztosít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem friss diplomásainak. Ennek a kezdeményezésnek a keretein belül első alkalommal két - fotó szakon végzett - hallgató mutatja be diploma sorozatát a Generation Rules című kiállításon.

Első ránézésre két igen távoli, eltérő témájú fotósorozat találkozik a térben. Család kontra egyén; régi értékek vs. új nemzedék, új szépségideál.

A nemi szerepek, ideálok változása a családra, a család fogalmára is kihat. Nézőpont kérdése, hogy épp felértékelődik és vágyott értékként, „emlékként” sejlik fel, vagy elhanyagolható, helyettesíthető, hátráltató tényezőként értelmeződik. A két fotósorozat egyszerű, letisztult képalkotási technikája szabad teret hagy a „döntésnek”, avagy elgondolkodásnak, merre tovább, merre tartunk, múlt és jelen, tradíció és korjelenség hogyan találkozik, hogyan alakul… Erre utal a cím: Generation Rules / Generációs szabályok.

Mit kezdünk ma velük, mit érnek nekünk, melyik generáció milyen szabályait követjük?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése